unknown

asked Aug 31, 2009 at 6:21am
Unknown Printer

KONICA MINOLTA MAGICOLOR 2400W

We have a 2400 that starts registration late (too far down the page). After a
few pages it starts doing ok until it rests awhile, then does the same. Sensor
& flag seem to function ok. I saw a vague reference in a resopnse to a previous
question about a paper pick up problem. Is there a known fault? I'm more
suspicious that the sensor is electronically "sluggish". Any insight you might
share would be greatly appreciated.
I remember a sticky registration solenoid behind the main pcb
on the rear of the printer causing this.

removed old gummed up material from solenoid surface and installed new thin felt material normally used for an analog panasonic copier
and this repair lasted for a year or two before printer was put out to pasture...

HTH
by Scytex on Sep 1, 2009 at 5:04pm Add comment
I successfully fixed a similar issue recently on my HP 2200d printer following detailed instructions provided by somebody on this forum.

I'm wondering if there is a similar set of instructions somewhere on how to get to the proper solenoid on the Magicolor 2400W. This printer seems quite a bit more complicated than the HP, and I don't want to just wing it and start taking things apart.

I've downloaded the M2400W service manual, but it isn't detailed enough.

(Changed in edit: Actually I didn't get the 2400W service manual. It doesn't seem to be available. I downloaded the 2300 manual hoping it would be similar.)

Any help would be greatly appreciated.

Dave - djwick
sorry wrong printer : }
by Scytex on Apr 8, 2010 at 1:31pm Add comment